Persaingan dalam mendapatkan Projek Bina Rumah Persendirian semakin sengit….
Bakal pelanggan yang nak bina rumah betul-betul MEMILIH Kontraktor terbaik..!

Rasa “STRESS” & nak “GIVE UP” bila MASIH TAK DAPAT projek bina rumah sedangkan HUTANG semakin BERTAMBAH, kos OVERHEAD semakin meningkat…

dan pada masa yang sama anak & isteri pun perlu diberi makan…

Belum di kira kos nak bayar rumah, sewa ofis, “instalment hilux” & lain-lain lagi…

Nak kata syarikat tak berdaftar & takde lesen, dah beribu habis duit buat lesen CIDB ni…
tapi projek bina rumah tak dapat-dapat jugak lagi…

Dah jumpa Bakal Pelanggan pun..tapi last-last dia lantik kontraktor lain juga….

“Apa kurangnya aku ni…?”

Sebagai kontraktor baru, anda mungkin mengalami 3 MASALAH UTAMA berikut yang menyebabkan hidup anda ‘STRESS’ & ‘DOWN GILER’ akibat masih tak dapat PROJEK BINA RUMAH walaupun ramai jer yang nak bina rumah di tempat anda…


Akibatnya…anda mengundang kritikan orang sekeliling terhadap anda….

“Harap nama jer kontraktor…tapi PAPA KEDANA, hidup susah & takde masa depan…!”


Nak buat macam-mana…sebagai Kontraktor,

kalau takde projek…tekdelah makan..!


Pedih tu bukan kepalang apabila menerima bermacam-macam kritikan…

Anak & isteri pun terkena tempias skali…!

Macam nak meninggal jer dibuatnya bila memikirkan masalah tersebut…

 

Sebab tu ramai jer yang bersemangat daftar lesen CIDB setiap tahun….
tapi ‘TERPAKSA’ tukar bisness lain tahun berikutnya…!

Takkan anda pun nak ikut jejak langkah tersebut..!


MESTILAH TAK KAN…?


Jika ‘YA’, teruskan membaca…

……..“mohon abaikan ‘mesej’ ini jika anda dah selesa & sentiasa jer ada projek BINA RUMAH baru setiap bulan..”


Untuk pengetahuan anda, REKABENTUKRUMAH.COM merupakan GALERI DESIGN RUMAH ONLINE TERBESAR di Malaysia sejak tahun 2011 lagi…


Sehingga kini kami dah ada LEBIH 400 KOLEKSI DESIGN RUMAH pelbagai saiz & bentuk daripada design rumah setingkat, 2 tingkat & semi D yang direkabentuk secara ‘professional’ oleh ‘Design Arkitek’ yang berpengalaman.

<<WWW.REKABENTUKRUMAH.COM>>

Jumlah ini, Insya Allah kami akan tambah dari masa ke semasa..

Ok begini…


Izinkan kami jelaskan dengan lebih terperinci lagi….!


Ramai kontraktor baru selalu di’reject’ oleh bakal pelanggan di peringkat awal sebab biasanya mereka datang dengan ‘TANGAN KOSONG’ sahaja bila jumpa bakal pelanggan.

Cuma bawa ‘NAMEKAD SEKEPING’ sahaja…

Lepas tu tergagap-gagap pula nak jawab bila bakal pelanggan tanya macam-macam…

terutamanya berkenaan dengan design….!


Iyelah…!

Bukan semua orang belajar ‘architecture’ pun…iaitu antara jurusan paling mencabar kat Universiti…yang membolehkan mereka mampu buat design sendiri ‘on the spot’ depan bakal pelanggan yang pasti menyebabkan bakal pelanggan tersebut ‘terpancung’ & mula YAKIN dengan mereka…


Ramainya hanya mampu melukis pelan & design rumah ala-ala lukisan orang lidi sahaja…

Mahunye pelanggan nak YAKIN..! Kene gelak lagi adalah kan…!


 

Walaupun mereka bukanlah semuanya seorang yang mahir dengan design, tetapi mereka biasanya datang berjumpa bakal pelanggan dengan persediaan yang lengkap…


Kalau bakal pelanggan datang ofis pun semua dah tersedia….

…..dengan profile syarikat lah…!

…..dengan KOLEKSI DESIGN RUMAH lah…!

……dengan gambar-gambar projek rumah sediada lah…!

……testimony pelanggan lah…!

……& lain-lain



Tapi tahulah…nak buat persediaan tu memerlukan

KOS yang AMAT BESAR…& MASA yang AGAK LAMA…!



Nak ada ‘Koleksi Design Rumah’ atau kami namakan sebagai PORTFOLIO DESIGN RUMAH sebagai contoh…,

anda perlulah upah design arkitek….!


paling kurang pun nak kena ‘spend’ RM 2-3 ribu juga untuk buat “DRAF DESIGN ASAS” dalam bentuk lukisan 3d PERSPEKTIF & pelan lantai bagi 1 DESIGN.

Itu pun bergantung juga kepada luas rumah atau anggaran kos pembinaan….


Lagi BESAR rumah, Lagi TINGGI kos tersebut…!

Kalau 1 DESIGN dah RM 2-3 ribu, 10 DESIGN mahu cecah RM 20-30 ribu…!



Berapa ramai KONTRAKTOR BARU yang mampu & boleh adakan BAJET tersebut…?

& berapa ramai pula arkitek yang sanggup nak sediakan DESIGN RUMAH dengan BAJET serendah tersebut…?


Kos tersebut TINGGI bagi anda sebagai KONTRAKTOR BARU tapi AMAT RENDAH & TAK BERBALOI bagi kebanyakkan firma arkitek…

Segalanya bermula dengan design…


Nak Bina Rumah pun sama… Ianya perlu bermula dengan Design Rumah…!

Bila dah ada Design, baru boleh kira kos..!


Bila anda datang dengan tangan kosong, PERSEPSI Bakal Pelanggan dah berubah 100%…

“1st IMPRESSION….WILL  LAST FOREWER…!”

Mereka akan mula ‘downgrade’ anda…!

Betul ke kontraktor ni…?

Boleh percaya ke ni…?


Tambah TERUK, bila bakal pelanggan tanya macam-macam & anda tak dapat nak beri penjelasan yang PROFESSIONAL..

memang HURU HARA…!


Sebenarnya, dah ramai kontraktor yang kami bantu melalui penyediaan PORTFOLIO DESIGN RUMAH (PDR) ni…


Bukan tu saje, ramai lagi sebenarnya…! Kami share sebahagian logo mereka jelah ya sebab banyak sangat…

*melalui setiap tempahan PDR ini, kami berikan kebenaran KHUSUS kepada anda untuk menggunakan design rumah sediada yang kami dah sediakan dengan BRAND anda sendiri…

Ok…bagi MEMBANTU anda, ada 3 PAKEJ PDR yang kami sediakan bagi membantu syarikat pembinaan anda…


Butiran dan harga setiap PAKEJ PDR tersebut adalah seperti berikut:-





  • Melalui tempahan PDR, kami memberikan kebenaran khusus kepada anda sebagai kontraktor menggunakan design rumah yang kami sediakan bagi membantu memudahkan perbincangan awal dengan bakal pelanggan
  • Sehingga kini, kami dah siapkan lebih 400 design rumah semuanya bagi membantu syarikat pembinaan anda
  • Selepas tempahan dibuat dan bayaran deposit diterima, kami akan emailkan Ebook Katalog Design Rumah mengikut PAKEJ PDR yang anda pilih dalam masa 24 jam
  1. PAKEJ PDR SILVER = Ebook 100 KATALOG DESIGN RUMAH
  2. PAKEJ PDR GOLD = Ebook 200 KATALOG DESIGN RUMAH
  3. PAKEJ PDR DIAMOND = Ebook 400 KATALOG DESIGN RUMAH
  • Selepas menerima Ebook KATALOG DESIGN RUMAH, anda diminta memilih design yang anda inginkan mengikut jumlah seperti PAKEJ PDR yang anda tempah
  1. PAKEJ PDR SILVER = 20 DESIGN RUMAH
  2. PAKEJ PDR GOLD = 50 DESIGN RUMAH
  3. PAKEJ PDR DIAMOND = 100 DESIGN RUMAH
  • Selepas menerima pilihan design daripada anda, kami akan masukkan logo syarikat anda pada setiap muka surat PDR yang anda tempah agar bakal pelanggan lebih yakin dan Nampak lebih professional.

Contoh PDR tersebut adalah seperti berikut:-

  • Setelah semakan & pengesahan anda, kami akan sediakan PDR tersebut dalam bentuk hardcopy (printed berwarna bersaiz A3 berkulit keras) dan poskan ke alamat anda…

MUDAH BUKAN….!


 

 

Khusus untuk 100 Kontraktor TERAWAL..

“Kami akan IKLANKAN syarikat anda di website kami WWW.REKABENTUKRUMAH.COM di bahagian ‘SENARAI KONTRAKTOR’ secara PERCUMA mengikut Pakej PDR yang anda pilih bagi membantu anda MUDAH DIHUBUNGI oleh bakal pelanggan kami yang memang tengah cari KONTRAKTOR yang nak bina rumah…”

Siapa lambat…dia RUGI… tu je yang kami boleh cakap..

Semoga dapat membantu Anda…